ΒΟΗΘΕΙΑ! ΨΕΙΡΕΣ!

05-09-2017
από ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΙΤΣΙΟΥ

Ήρθε ο Σεπτέμβριος και τα παιδιά μας που ήταν διακοπές τόσο καιρό ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στο σχολείο!

Αλλά καθώς τόσα κεφαλάκια κάθονται δίπλα δίπλα μέσα στην τάξη, κάνουν την εμφάνιση τους ξαφνικά οι ψείρες! Είναι πράγματι εκνευριστικό για τους μικρούς μας ήρωες να πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτά τα μικρά παράσιτα και παράλληλα να ξεκινούν διάβασμα, μπαλέτο και ποδόσφαιρο! Γι’ αυτό φέτος ας παροτρύνουμε τα παιδιά μας να ακολουθούν 4 εύκολες συνήθειες για να προστατευθούν από τις ψείρες!

1. Δεν μοιραζόμαστε

Θα πρέπει να αποφεύγουν να μοιράζονται συγκεκριμένα αντικείμενα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να κολλήσουν ψείρες. Τέτοια είναι τα παρακάτω:

  • Καπελάκια ήλιου, σκουφάκια και κασκόλ
  • Χτένες, κοκαλάκια, τσιμπιδάκια και λαστιχάκια μαλλιών
  • Κράνη ποδηλάτου
  • Μαξιλάρια ή σεντόνια (κυρίως σε παιδικούς σταθμούς που κοιμούνται εκεί το μεσημέρι)

2. Περιορίζουμε τις επίφοβες δραστηριότητες

Σε περίπτωση που ενημερωθούμε από τους υπεύθυνους του σχολείου ότι υπάρχουν κρούσματα στην τάξη του παιδιού μας, καλό είναι να αποφύγουμε τις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • Διανυκτερεύσεις σε σπίτια συμμαθητών
  • Μασκαρέματα
  • Πολεμικές τέχνες και γενικότερα δραστηριότητες που περιλαμβάνουν σωματική επαφή

3. Χρησιμοποιήστε μια αντιφθειρική λοσιόν καθημερινής χρήσης

Στο εμπόριο θα βρείτε πολλά σκευάσματα κατάλληλα για τα παιδικά κεφαλάκια που εμποδίζουν τις ψείρες να εγκατασταθούν στο κεφαλάκι του μικρού σας. Καλό είναι να ελέγχετε τα συστατικά τους και να προτιμάτε τη χρήση μόνο φυσικών συστατικών. Οι περισσότερες φυσικές λοσιόν περιέχουν κάποιο αιθέριο έλαιο γνωστό ότι απωθεί τις ψείρες ή συνδυασμό αιθέριων ελαιών, όπως : τεϊόδεντρο, ευκάλυπτος, κιτρονέλα, γεράνι ή λεβάντα. Επίσης μην ξεχνάμε τις μεθόδους της γιαγιάς μας: προσεχτικό χτένισμα καθημερινά με ειδικό χτενάκι για τον πρώτο μηνά του σχολείου και μετά το λούσιμο, καλό ξέβγαλμα και πέρασμα των μαλλιών με λευκο ξύδι. Αυτά το ειδικά χτενάκια έχουν πολύ ψιλά δοντάκια που συγκρατούν τις ψείρες και τα αυγά τους.

4. Αντιδράστε εγκαίρως

Αν δείτε ψείρες στο χτενάκι, πρέπει να ξεκινήσετε τη θεραπεία άμεσα. Επικοινωνήστε με τον παιδίατρο σας για να σας συμβουλέψει για το κατάλληλο σκεύασμα. Ο φαρμακοποιός σας, θα σας προμηθεύσει και θα σας ενημερώσει αναλυτικά για την χρήση των αντιφθειρικών σαμπουάν και την συχνότητα που θα πρέπει να εφαρμόζετε το προϊόν ώστε να μην κάνουν την επανεμφάνιση τους σε λίγες εβδομάδες οι ψείρες.

Τέλος, αγκαλιάστε τα και πείτε τους πως δεν υπάρχει λόγος να ντρέπονται αν κολλήσουν ψείρες – μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε, ακόμα και σ' εσάς!

Σχόλια

http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Buy Amoxicillin 18 gai.tkmv.e-pharmacyclub.gr.hqg.vy http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin Without Prescription yrc.tzrf.e-pharmacyclub.gr.nlx.zo http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Νέα δημοσίευση