ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!

17-10-2017
από Ιωάννα Φίτσιου

Σταδιακά κάθε φθινόπωρο, αντιλαμβανόμαστε ότι το δέρμα μας γίνεται πιο ευάλωτο στις καιρικές αλλαγές. Η αλλαγή της εποχής δεν απαιτεί απλώς διαφορετικά ρούχα και πιο ζεστό σπίτι, αλλά και διαφορετική φροντίδα του δέρματος.
Ειδικά στην Ελλάδα, όπου τα επίπεδα υγρασίας τείνουν να μειώνονται το φθινόπωρο και τον χειμώνα με αποτέλεσμα το δέρμα μας να χάνει την υγρασία που χρειάζεται για να παραμείνει φρέσκο και ενυδατωμένο, κάνει σταδιακά την εμφάνιση της η ξηροδερμία, ιδίως σε άτομα που είναι ευάλωτα στο έκζεμα και σε άλλες παρόμοιες δερματοπάθειες. Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμα πιο έντονο στους χώρους με κεντρική θέρμανση, όπου ξηραίνεται πρόσθετα η ατμόσφαιρα. Παράλληλα, η ξηρασία που προκαλεί στους χώρους εργασίας κυρίως η χρήση κλιματιστικών μηχανημάτων και ο περιορισμένος φυσικός αερισμός του χώρου, ενισχύει την εμφάνιση ρυτίδων και γενικά την αφυδάτωση της επιδερμίδας.
Επιπλέον, αρκετές μελέτες έχουν συσχετίσει τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης με την εμφάνιση ρυτίδων, μαύρων κύκλων και σκούρων κηλίδων, την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, την λέπτυνση των χειλιών και με άλλες ενδείξεις γήρατος, που εμφανίζονται έως και μία 10ετία νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Καθώς λοιπόν αλλάζουν οι εποχές, αλλάξτε τα ελαφριά, καλοκαιρινά ενυδατικά προϊόντα που χρησιμοποιείτε με πιο «πλούσια» και πιο θρεπτικά, τα οποία θα χρησιμοποιείτε συχνότερα. Καλό είναι επίσης να κάνετε τακτικά απολέπιση (δύο φορές την εβδομάδα) καθώς και να αποφεύγετε το καυτό ντους. Αν ο αέρας στο σπίτι σας είναι ξηρός, ίσως πρέπει να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα χώρου ή έστω να βάλετε μικρά δοχεία με νερό δίπλα στα καλοριφέρ.
Για να προστατευθείτε από τους ρύπους, να καθαρίζετε το δέρμα σας με ήπιο καθαριστικό προϊόν (αν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα, χρειάζεστε κάτι πιο ισχυρό) πρωί και βράδυ και στη συνέχεια να το αλείφετε με ορό με αντιοξειδωτικά συστατικά.
Για να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος για ευρυαγγείες και φλεγμονή από τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας, φροντίστε να προστατεύετε και το πρόσωπό σας από το κρύο και να μην το παρακάνετε με την κεντρική θέρμανση των κλειστών χώρων, ώστε να αμβλύνετε τη διαφορά της θερμοκρασίας.

Σχόλια

dea online pharmacy studiomerliniortodonzia.it/cgi-bin/testosterone.htm herbal energy supplement
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin Online Amoxicillin gjz.pyzs.e-pharmacyclub.gr.qvu.ca http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxil Amoxicillin Online xfc.bvpb.e-pharmacyclub.gr.ufm.eh http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Νέα δημοσίευση